Plante care luptă împotriva infertilităţii

Plante care luptă împotriva infertilităţii

Plante care luptă împotriva infertilităţii

martie
24
2015

Cel mai frecvent, motivele pentru care femeile nu pot avea copii sunt dezechilibrele hormonale, infecţiile sau inflamatiile organelor genitale şi ale anexelor, malformaţiile congenitale sau dobândite ale organelor de reproducere.

Tot mai multe cupluri infertile apelează la tratamente naturiste, pentru că acestea li se par mai puţin invazive şi mai puţin susceptibile de a avea efecte secundare.

Branca-ursului (ştiinţific Heracleum sphondilyum) este o plantă care, la noi, creşte pe malul rîurilor şi în locurile umede şi nisipoase din zonele montane şi submontane.

Tinctura de Branca-ursului este un adevărat elixir contra sterilitătii masculine şi feminine, contra menopauzei premature şi a andropauzei premature, precum şi contra frigiditatii şi impotenţei, deoarece conţine substanţe active care acţionează simultan asupra glandelor endocrine, a sistemului nervos şi a aparatului cardiovascular.

Specialiştii susţin că sute de femei au reuşit să rămână însărcinate după tratamentul cu această plantă şi zeci de bărbaţi şi-au rezolvat problemele sexuale.

Tinctura se poate prepara atât din planta proaspătă cât şi din pulbere, obţinută din plantă uscată şi mărunţită, măcinată în râşnita de cafea.

Branca-ursului este contraindicată femeilor însărcinate şi persoanelor hipotensive cărora li se recomandă jumătate de doză, în caz că apelează totuşi la ajutorul acestei plante.

De asemenea, e recomandat să nu se ajungă la supradozare deoarece aceasta produce reacţii de tip alergic, hipotensiune şi vasodilatatie periferică.

Mugur de zmeur

Mugurul de zmeur este eficace împotriva fibromului uterin, chisturilor ovariene, amenoreei, iminenṭei de avort.

Extractele din muguri mlădiţe de zmeur (administrate cu 15 minute înainte de masă, în doze de 1,5 ml de 2-3 ori pe zi) calmează sângerările vaginale anormale, fortifică peretele uterin, relaxează uterul, echilibrează fluxul sangvin către organele reproducătoare şi tratează ciclul menstrual neregulat.

Alte boli feminine tratate cu zmeură sunt amenoreea, dismenoreea, tulburările din pre-menopauză şi menopauză.

Ceaiul din frunze de zmeură este şi un ajuvant în infertilitate, facilitând nidarea ovulului fecundat în peretele uterin.

Extractul (se găseşte în magazinele cu plante medicinale): Se iau câte 30 de picături, de 2-3 ori pe zi, timp de trei luni.

 

Lemn-dulce

O cauză a infertilităţii feminine ar putea fi nivelul crescut de testosteron, care poate să fie reglat cu ajutorul lemnului-dulce. Această plantă conţine un complex de enzime care nu numai că scade nivelul de testosteron, dar îl şi cresc pe cel de estrogen.

Tinctura –  Se face o cură cu 3-4 linguriţe pe zi, timp de două săptămâni, cu 14 zile de pauză.

Infuzie –  Se combină, în părţi egale, lemn-dulce, seminţe de mărar şi cretisoară. Se face o infuzie dintr-o lingură de amestec la o cană cu apă clocotită. Se bea câte o cană pe zi, în aceeaşi perioadă în care se administrează şi tinctura.

Agnus Castus (fructul castităţii, piperul călugărilor, mielărea)

Agnus Castus este fructul unui arbust mediteranean, Vitex agnus-castus, denumit şi copacul castităţii. Acesta acţionează ca un hormon regulator şi ajută dacă aveticicluri neregulate sau dacă nu ovulaṭi din cauza unui dezechilibru hormonal. Agnus Castus este util şi dacă sunteţi predispusă la pierderea sarcinii înainte de a 12 a săptămâna de sarcină; de asemenea, ajută şi la combaterea simptomelor sindromului premenstrual (PMS) şi ale menopauzei.

Infuzia se realizează dintr-o linguriţă de plantă uscată şi o cană de apă fierbinte care se lasă la infuzat cam un sfert de oră. Se bea de 3 ori pe zi.

Tinctura – se cumpără din comerţ şi se administrează 1 ml de 3 ori pe zi.

Nu trebuie să luaţi Agnus Castus împreună cu medicamente ce conţin progesteron.

Trifoiul roşu are în componenṭă sa minerale, vitamine şi proteine care echilibrează organele genitale feminine.

Trifoiul roşu se prepară ca şi infuzie din 15 gr. de plantă la 1/2 litru de apă. Această infuzie se bea o cană pe zi timp 3 luni. Pentru sporirea efectelor se poate asocia cu frunze de zmeur.

Rădăcina de unicorn este una dintre plantele cu efect medicinal folosite în tratatea infertilităţii sau a sporirii capacităţii cuplului de a concepe un bebeluş. Ea sporeşte fertilitatea femeilor şi tratează impotenţa bărbaţilor. Influenţele ei benefice continuă şi în timpul sarcinii, fiind extrem de eficiente în prevenţia unor complicaţii ca avortul spontan sau în ameliorarea simptomelor dismenoreei.

Decoctul se prepară din 2 linguriţe de rădăcină într-o cană de apă. Acestea se fierb timp de 15 minute. Sunt necesare 3 căni din acest decoct de 3 ori pe zi.

Creṭişoara este renumită ca tratament pentru o mulţime de probleme femeieşti. De la reglarea ciclului menstrual până la tratarea problemelor de fertilitate, ajutor pentru cele care vor să devină mame şi pentru proaspetele mămici.

Tulburările menstruale, leucoreea, afecţiunile organelor pelviene, problemele cauzate de menopauză, toate pot fi rezolvate cu ajutorul creţişoarei, această plantă miraculoasă.

Mod de preparare: Din frunzele de creṭişoară, de preferat proaspate, se face o infuzie astfel: 1 linguriţă cu vârf de plante la 1 litru de apă.

Administrare: 3 – 4 ceşti cu ceai pe zi.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns