Despre polipi si ce facem cu ei

Despre polipi si ce facem cu ei

Despre polipi si ce facem cu ei

februarie
11
2015

Tot mai des întâlnim părinţi care aleg să-şi opereze copiii de polipi. Polipii reprezintă ţesutul adenoid crescut în exces. Acesta, deşi are rolul de a proteja copilul împotriva diferitelor afecţiuni (funcţionând ca o barieră împotriva bacteriilor şi virusurilor), îngreunează respiraţia, provoacă numeroase neplăceri copiilor şi adulţilor. Deşi după vârsta de 7 ani polipii încep să scadă în dimensiuni, foarte mulţi medici recomandă scoaterea acestora prin operaţie.

Simptome polipi

În ultimele luni, copilul tău a fost mai mult răcit decât sănătos? Ei bine, cauza acestor răceli repetate pot fi şi polipii infectaţi. Aceştia, măriţi în volum, favorizează apariţia anumitor simptome mai puţin plăcute şi sănătoase pentru copilul dvs. Iată care sunt cele mai cunoscute simptome care indică existenţa unor polipi inflamaţi.

  • nasul înfundat în permanenţă
  • respiraţie şuierătoare
  • tuse seacă/obstrucţie nazală
  • sforăit şi somn agitat
  • gât inflamat/ganglioni inflamaţi
  • otite în repetate rânduri
  • sinuzite, laringite în repetate rânduri
  • miros/gust alterat

Acestea sunt cele mai cunoscute simptome ce conduc către diagnosticul de polipi inflamaţi.

Când şi cum se tratează polipii

Polipii apar în peisaj atunci când, în urma unui tratament cu antibiotic, infecţia nu cedează. Mai exact, dacă copilul dvs. nu se simte mai bine în urma unei viroze respiratorii, deşi a fost tratat corespunzător, înseamnă că polipii suferă o inflamare cronică şi acest aspect trebuie rezolvat.

În primul rând, se optează pentru un tratament medicamentos prescris în urmă unor investigaţii serioase realizate de medicul ORL. Antibioticele sunt folosite atunci când situaţia este drastică. La picăturile nazale se apelează atunci când simptomele sunt mai uşoare iar în cazul alergiilor există antihistaminicele şi spray-urile nazale.

În cazul în care tratamentele medicamentoase nu-şi fac efectul sau problema recidivează foarte des, atunci se optează pentru adenoidectomie sau îndepărtarea chirurgicală a polipilor.

Operaţia de polipi se realizează doar dacă pacientul este perfect sănătos. Operaţiile pot fi realizate cu ajutorul endoscopului – un aparat cu camera video, şi durează maxim 30 de minute. Recuperarea este rapidă şi presupune o perioadă de linişte şi odihnă, la domiciliu, picături nazale şi antibiotice dacă este cazul. În urmă operaţiei, sunt contraindicate sporturile precum înotul, mâncărurile grele, mediul toxic, colectivitatea.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns