Cum să îṭi înveti copilul să meargă pe role

Cum să îṭi înveti copilul să meargă pe role

Cum să îṭi înveti copilul să meargă pe role

octombrie
22
2014

Ieşitul în parc cu rolele reprezintă o activitate distractivă pe care o poţi realiza împreună cu copilul tău, petrecând astfel timp de calitate împreună, dar şi învăţându-l să ducă un stil de viaţă activ.

În timpul mersului pe role consumi aceeaşi cantitate de calorii că şi atunci când alergi, doar că genunchii nu vor fi la fel de solicitaţi, datorită presiunii mai mici pe care o exerciţi. De asemenea este un bun exerciţiu  pentru dezvoltarea echilibrului.

Ca pentru oricare dintre sporturi, nu există  un moment ideal la care cel mic să înveţe să meargă pe role. Practic, din momentul în care şi-a dezvoltat complet abilităţile motorii, îi poţi achiziţiona role, cel mai important aspect fiind atracţia lui pentru această activitate.

Atunci când îi cumperi role, ai grijă să se simtă confortabil în ele şi să îi ţină gleznele cât mai bine fixate pentru a evita eventualele accidentări. Totodată, achiziţionează şi echipamentele de protecţie pentru genunchi, coate şi palme, precum şi cască. Pe acestea ar trebui să le poarte de fiecare dată când iese la plimbare cu rolele, chiar şi atunci când tu îl însoţeşti.

Atunci când aveţi prima lecţie, luaţi şi rolele tale cu voi. Arată-i că poate fi uşor să te deplasezi pe roţi, care este poziţia de echilibru şi care sunt mişcările exacte pe care le fac picioarele tale. Apoi ajută-l să se familiarizeze cu echipamentul şi înarmează-te cu răbdare.

Explică-i pas cu pas: cum trebuie să ducă piciorul, cum trebuie să se împingă în cel din spate, cum să ţină greutatea doar pe un picior. E posibil să nu îi iasă din prima partea cu alunecatul, aşa că poate să exersese întâi fără role în picioare. Apoi, când se încălţă la loc, spune-i să facă paşi mici, călcâie apropiate, vârfuri depărtate.

Odată echipat micuţul, ajută-l să îşi ţină echilibrul şi corectează-i uşor poziţia corpului pentru a putea să stea singurel pe role. Această parte nu ar trebui să le ia mult timp, dat fiind faptul că micuţilor le este mult mai uşor decât nouă, adulţilor, să se adapteze la noile condiţii.

Ajută-l să se deplaseze pe distanţe relativ scurte, explicându-i care sunt mişcările pe care trebuie să le facă şi amintindu-i-le pe cele văzute mai devreme la tine. Încă din prima provoacă-l să se deplaseze singur, chiar dacă primele mişcări sunt nesigure. Totodată,  este important ca amândoi să fiţi conştienţi că învăţarea vine cu o mulţime de căzături.

Comentarii

comentarii

Autor: Adina Scarlat

Cuvinte Cheie:

comentarii: 0

Lasă un răspuns