Alăptarea

Alăptarea

Alăptarea

iunie
24
2015

Alăptarea are un rol deosebit de important în dezvoltarea sănătoasă a bebelușului tău.

Perioada de alăptare ar trebui să dureze cel puțin până la vârsta de 6 luni a micuțului. Pe lângă faptul că laptele matern este o hrană de neînlocuit pentru bebeluș, alăptatul este benefic și pentru mamă.

alaptare

Complicații în alăptare

Mameloane dureroase – apar din cauza poziției incorecte a bebelușului la alăptat, a îngrijirii neadecvate a mameloanelor în timpul alăptării sau a pielii prea uscate sau prea umede.

Mastita – este o complicație de natură infecțioasă ce poate apărea în primele 6 luni de alăptat, din cauza fluxului scăzut de lapte, a mameloanelor crăpate sau iritate, dar și din cauza blocării canalelor galactofore.

Angorjarea sânilor – este o complicație serioasă a alăptării, caracterizată printr-o umplere excesivă a sânilor cu lapte și se manifestă prin umflarea excesivă a sânilor și durerea acestora.

Blocarea canalelor galactofore – apare atunci când bebelușul nu este hrănit cum trebuie, când se sare peste anumire reprize de alăptat sau când purtăm un sutien prea strâns.

Ragadele – sunt rănile care apar pe sfârcurile tale în alăptare și sunt cauzate de poziția incorectă a bebelușului la sân.

Mameloane ombilicate  – deși sunt rar întâlnite și nu împiedică complet alăptatul, este nevoie de răbdare și perseverență pentru a învăța copilul să se hrănească de la ele.

Scăderea secreției lactate – apare atunci când există o disproporție între cererea și oferta de lapte.

Abcesul mamar – este o infecție caracterizată printr-o cavitate plină de puroi care se dezvoltă la nivelul glandei mamare.

Alăptarea este un lucru minunat pe care i-l poți oferi bebelușului tău, asigurându-i astfel o mulțime de nutrienți esențiali, așa cum, din păcate, laptele praf nu o va face niciodată. Aceasta ar trebui să fie o activitate relaxantă, deși poate apărea oricare dintre complicațiile menționate anterior. O primă recomandare este aceea de a nu renunța!

O mare parte dintre complicațiile amintite se pot rezolva prin acordarea atenției cuvenite îngrijirii sânilor în alăptare.

Se recomandă masajul regulat al mameloanelor, pentru a le ajuta să devină mai ferme. Este recomandat, de asemenea, ca mâinile să fie spălate cu apă și săpun înainte de a atinge mameloanele.

Tot pentru îngrijirepompa-de-san-bebesuna sânilor și rezolvarea eventualelor complicații, puteți folosi pompa manuală de sân. Utilizând pompa de sân din gama Sun Wave Child, copilul tău poate beneficia de avantajele hrănitului cu laptele matern o perioadă îndelungată. Este o alegere ideală, datorită confortului pe care îl oferă mamei în această perioadă frumoasă dar și delicată:

 

 • Este foarte eficientă – pompa de silicagel stimulează delicat și natural canalele galactofore să producă mai mult lapte;
 • Imită suptul bebelușului, ceea ce creează o senzație de confort pentru mamă;
 • Este ușor de manevrat și de curățat;
 • Se asamblează și dezasamblează ușor;
 • Este foarte ușor de transportat și depozitat;
 • Se poate steriliza;
 • Cupa este realizată din silicon moale și este prevăzută cu denivelări pentru masaj;
 • Pernițele moi asigură un masaj delicat al sânului și înlătură durerea la evacuarea laptelui. Pompa este astfel concepută pentru a crea senzația de mulgere manuală, făcând aspirarea sănătoasă și completă;
 • Concepută pentru a stimula refluxul de curgere al laptelui;
 • Mânerul pivotant ergonomic asigură un confort sporit în utilizare;
 • Vine împreună cu un biberon cu capacitatea de 210 ml și o tetină anticolici cu flux lent;
 • Materialele din care este fabricată sunt sigure și de cea mai bună calitate.

Comentarii

comentarii

Autor: Adina Scarlat

Cuvinte Cheie: , , , ,

comentarii: 0

Lasă un răspuns